Activiteitencoach voor honden

Activiteitencoach voor honden

Is je hond erg druk of juist rustig? Wil je weten of je genoeg doet samen met je hond? Wil je weten hoe je de aangekondigde benchrust i.v.m. bijvoorbeeld een operatie toch zo aangenaam mogelijk kan maken voor je hond?

 

Als activiteitencoach lever ik een activiteitenplan op maat voor een individuele hond. Dit is van belang omdat een bepaalde activiteit voor de ene hond een groot plezier kan zijn, terwijl deze bij een andere hond juist veel frustratie zou kunnen oproepen.

De activiteiten worden afgestemd op wat jij en jouw hond leuk vinden en wat mogelijk is binnen jullie situatie.

Samen kijken we hoe de huidige situatie is en wat we daaraan kunnen toevoegen, weglaten en/of veranderen om te zien hoe de hond hierop reageert.

Activiteiten moet je zien in de breedste vorm van het woord. Van neusgebruik, tot (denk)spelletjes, van (bos)wandeling tot uitlaatservice enz.


Krijgt je hond een operatie en zie je op tegen de benchrust of de periode van het rustig aan moeten doen? Hiervoor kunnen we ook een plan maken in overleg met de dierenarts, rekening houdend met wat je hond wel en niet mag.

 

Je komt bij mij terecht omdat je er bijvoorbeeld zelf naar vraagt, via de dierenarts of als aanvulling op gedragstherapie. 

 

Ik kan je helpen met vragen zoals:

  • Waar wordt mijn hond moe van?
  • Wat is voor mijn hond geschikt?
  • Hoe kan ik mijn hond bezighouden tijdens benchrust? 
  • Kan mijn (oude) hond nog wel wat leren?
  • Wat kan ik in huis allemaal met mijn hond doen?

 

Privéles met je pup/volwassen hond

Privéles met je pup/volwassen hond

Als Kynologisch Instructeur kan ik privéles bieden aan je pup of volwassen hond.

 

Waarom privéles en geen groepsles?

 

Tijdens een privéles is er alle aandacht voor jou en je hond, hierdoor is er sneller resultaat. Je hoeft niet te wachten tot je aan de beurt bent. Hierdoor duurt de les ook minder lang en kan er specifiek gefocust worden op wat jij belangrijk vindt in een les. De lessen zijn maatwerk en kunnen meteen aangepast worden als dat nodig is.

 

Het kan voor jou lastig zijn om naar een hondenschool te gaan omdat daar op een vast tijdstip in de week wordt getraind. Met privélessen kunnen we plannen wanneer het jou uitkomt.

 

We oefenen op een door jou gekozen locatie. Dit kan bijvoorbeeld thuis zijn, in de straat of in het bos. Je bent dus bezig met de oefening in de dagelijkse praktijk ipv op een trainingsveld.

 

Als je wil kun je samen met je partner en/of kinderen komen.

 

Rally-Obedience (Rally-O)

Rally-Obedience (Rally-O)

Altijd al op een leuke, speelse manier gehoorzaamheid willen doen?

 

 

Dat kan nu met Rally-O!

Je loopt samen met je hond een parcours die uit allerlei oefeningen bestaat die ook in de gehoorzaamheid voorkomen. En nog vele andere (fun) oefeningen.

Er zijn erg veel oefeningen dus elk parcours is weer anders. Er zijn ook diverse nieveaus dus kan het steeds moeilijker gemaakt worden. Onder andere is het hierdoor erg geschikt voor veel honden en mensen.

Het is de bedoeling om het parcours zo vloeiend mogelijk te lopen en in de juiste volgorde natuurlijk. Het is een stuk minder stijf dan de standaard obedience, je mag praten tegen je hond en alle nodige (hand)hulpen geven. Het gaat vooral om plezier hebben samen!

Tarieven

 

ACTIVITEITENCOACH VOOR HONDEN

Activiteitencoach traject van 3 bezoeken:  € 150,-

Je krijgt een vragenformulier via de mail om in te vullen. Dit duurt circa 20 minuten. Het ingevulde formulier mail je terug naar mij zodat ik dit voor onze 1e afspraak goed kan doornemen.

Afspraak 1, intake gesprek (60 min)

Afspraak 2, evalueren en bijstellen (45 min)

Afspraak 3, evaluatie (45 min)

 

Alle eventuele volgende bezoeken (45 min) € 40,-

 

 

LESSEN

Privéles:          30 à 45 min  € 30,-

Andere opties zijn altijd bespreekbaar.

 

 

 

Voor locaties buiten Waalwijk bereken ik €0.20 per kilometer, tot een reistijd van 30 minuten.