Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Marieke Visser, ik woon samen met mijn vriend en  twee honden in Waalwijk.

Mijn passie voor honden is begonnen toen ik samen met mijn vriend besloot een hond te nemen.

In mijn tienerjaren hadden wij thuis een hele lieve Boxer. Ik had graag wéér een Boxer gewild. Helaas paste die niet in onze situatie. Toevallig stuitte ik op de Boston Terriër. In eerste instantie, uit pure nieuwsgierigheid, ben ik me gaan verdiepen in dit ras omdat het ook wel Mini Boxer genoemd wordt. En wat bleek: een Boston past perfect bij ons!

Zo kregen we in 2014 onze eerste Boston reu Joey. Ik zou een puppyklas gaan volgen en misschien nog één cursus daarna, dan zou het wel goed zijn dacht ik. Maar dat liep even heel anders. Joey bleek het trainen van gehoorzaamheid, breitensport, behendigheid, speuren, noem maar op... heel erg leuk te vinden. Ik zag dat hij er gelukkig van werd om dit soort dingen samen te doen. En ik werd er ook blij van hem zo te zien genieten. Zo is mijn passie ontbloeid. Ik wilde alles weten van honden; zo boeiend allemaal!

Op de hondenschool werd mijn vaardigheid en enthousiasme opgemerkt.  Het duurde niet lang of ik werd gevraagd om les te geven. Dit doe ik nu al jaren met plezier. Omdat er zo veel verschillende honden zijn met allemaal andere karakters wilde ik meer ervaring met het trainen van een eigen hond. In 2017 kwam er een tweede Boston reu: Dazzle, totaal anders van karakter. Het interessante is dat hij op een totaal andere manier leert dan Joey.

Na een jaartje lesgeven op de hondenschool vond ik het belangrijk om een opleiding te gaan volgen. Zo ben ik met veel plezier bij O&O de opleiding Kynologisch Instructeur gaan doen. In 2018 heb ik deze opleiding met succes afgerond. Hier werd mijn interesse voor hondengedrag nog verder aangewakkerd. Ik volgde de opleiding Activiteitencoach voor honden bij Tinley. Deze bood me veel perspectieven op wat je allemaal kan doen om honden gelukkiger te maken.

Ik ben voor mezelf begonnen om op deze manier zoveel mogelijk honden en hun eigenaren te helpen hun weg te vinden naar een beter welzijn en een betere band. 

Honden blijven me boeien en ik wil steeds meer leren en mijn kennis up to date houden. Ik heb al weer volgende opleidingen in gedachten.

 

Van nature heb ik een rustig karakter en neem ik voor iedereen alle tijd.

Ik hoop mijn enthousiasme en kennis met veel hondenbezitters te kunnen delen.

Opleidingen/Cursussen

OPLEIDINGEN:

 

O&O - Kynologisch Instructeur:

Module A, Gedrag en Leerprincipes - november  2017

Module B, Didactiek en Gezondheid - maart 2018

Module C, Instructeur opvoeding Theorie - september 2018

Module C, Instructeur opvoeding Praktijk - december 2018

Module A+B+C samen diploma Kynologisch Instructeur

 

Tinley - Activiteitencoach voor honden:

Module 1, Basiskennis - februari 2020

Module 2, Praktijk - september 2020

Module 1+2 samen diploma Activiteitencoach voor honden

 

CURSUSSEN:

 

Paws4Fun, Sam Truner - Balans & Coördinatie:

Assessment level 1 - augustus 2020

Assessment level 2 - nog te behalen

Assessment level 3 - nog te behalen

 

N&N Dogtrainers - Zelfbeheersing & Zelfvertrouwen:

Therorie - november 2020

Praktijk - nog te behalen

 

Rally Obedience.nl - Rally-O

Augustus 2023

 

 

LEZINGEN:

 

Vuurwerkangst tegengaan - november 2019

Neus van de hond - november 2020

Diploma's